Contoh Soal Bahasa Inggris Kelas 7

Contoh Soal Bahasa Inggris Kelas 7

Siswa, sudah latihan untuk Penilaian Akhir Semester (PAS) belum? memasuki masa ujian PAS, siswa perlu berlatih soal-soal agar makin siap mengerjakan ujian.

Salah satu mata pelajaran yang tidak boleh ketinggalan adalah bahasa Inggris. Untuk siswa kelas 7, materi PAS bahasa Inggris semester 1 yang diujikan berfokus tentang diri (about me) dan hal-hal di sekitar seperti dijelaskan dalam Buku Panduan Guru English for Nusantara untuk SMP/MTs Kelas VII oleh Ika Lestari Damayanti.

Teks untuk soal nomor 1 dan 2

Arya : Hi, Eva. How are you?

Eva : Hi, Arya. (1) …. By the way, who is with you?

Arya : Oh, this is my new friend, Rama. Rama, this is my cousin, Eva.

Rama : Hello, Eva, (2) ….

Eva : Hello, Rama. Nice to meet you too.

1. A. How are you anyway?

B. Glad to see you, too.

C. Very well, thanks.

D. How do you do?

Jawaban: C. Very well, thanks.

Contoh Soal Bahasa Inggris Kelas 7

2. A. Let me introduce myself.

B. Nice to meet you.

C. Good morning.

D. How are you.

Jawaban: B. Nice to meet you.

Teks untuk soal nomor 3-7

Mrs. Dewi: That’s the bell. Time is up.

Students: All right, Ma’am.

Mrs. Dewi: We will discuss the next chapter next Friday. Please study the material at home.

Students: Sure, Ma’am.

Mrs. Dewi: See you. Bye.

Students: See you, Ma’am. Bye.

3. Who is Mrs. Dewi?

A. She is a student

B. She is a principle

C. She is a librarian

D. She is a teacher

Jawaban: D. She is a teacher

4. Where does the dialog take place?

A. at the schoolfield

B. in the office

C. In the library

D. In the classroom

Jawaban: D. In the classroom

5. When will the next lesson be?

A. Next Wednesday

B. Next Thursday

C. Next Friday

D. Next Saturday

Jawaban: C. Next Friday

6. Mrs. Dewi says, “See you, Bye”. What does she express?

A. Apologizing

B. Thanking

C. Greeting

D. Leave taking

Jawaban: D. Leave taking

7. Mrs. Dewi says, “Please ‘study’ the material at home”. What is the synonym of the

underlined word?

A. Learn

B. Look

C. Inform

D. Prepare

Jawaban: A. Learn

8. Bona : How old are you ?

Dina : …………………………

A. I am fine

B. My brother

C. I am twelve

D. I’m in the seventh grade

Jawaban: A. I am fine

9. Bob : …………………..

Tim : I have one elder brother.

A. How is your elder brother?

B. Where is your brother?

C. How old is your elder brother?

D. How many brothers do you have?

Jawaban: D. How many brothers do you have?

10. Dian : What is your address?

Dani : …………………………

A. I don’t live here.

B. I like to live here.

C. I live alone.

D. It’s Pettarani Street No. 15.

Jawaban: D. It’s Pettarani Street No. 15.

Teks untuk soal nomor 11 dan 12

Hello, I am Yogi from Kendari. I will stay for two months in Bali. I like sport, but my favourite is badminton. I join a badminton club in Kendari. I like travelling too. I want to learn Bali traditional dance. I hope you can teach me.

11. What are Yogi’s hobbies?

A. Playing badminton and traveling

B. Playing badminton only

C. Collecting book

D. Drawing manga.

Jawaban: A. Playing badminton and traveling

12. The statement which is true based on the text?

A. Yogi doesn’t join a badminton club in Kendari.

B. Yogi joins a badminton club in Bali.

C. Yogi will stay in Bali for years.

D. Yogi wants to learn Balinese dance.

Jawaban: D. Yogi wants to learn Balinese dance.

Teks untuk soal nomor 13-15

Tiur : Hi, come in.

Rio : Hi, thanks. Your living room is clean.

Tiur : My sister cleans it every day . Rio, Can you tell me about something?

Rio : Sure. What is it?

Tiur : About your new school. Are there any air conditioners in your

classroom?

Rio : Yes, there are.

Tiur : How many air conditioner are there?

Rio : There are two air conditioners.

Tiur : It’s amazing. And your classroom?

Rio : There is no an air conditioner in my classroom. But, we have two fans.

Tiur : I see.

13. Who are talking?

A. Tiur and his friend.

B. Tiur and his teacher.

C. Eko and his brother.

D. Tiur, Eko, and his teacher.

Jawaban: A. Tiur and his friend.

14. Where does the dialogue probably take place?

A. at home

B. at school

C. at the canteen

D. at Rio’s home

Jawaban: A. at home

Baca juga:

30 Contoh Soal PAS Biologi Kelas 11 dan Jawaban, Yuk Pelajari!

15. How many air conditioners are there in Tiur’s classroom?

A. three

B. two

C. one

D. nothing

Jawaban: D. nothing

Artikel Terkait

Wirya One adalah penulis utama dari blog Lentera EDU. Dia adalah pecinta ilmu komunikasi, psikologi, filofosi dan dunia internet.

Tinggalkan komentar